|
Internet w Strzemieszycach |
| Autor |
Wiadomość |
Spili
|
Wysłany: 2009-04-13, 14:28 Internet w Strzemieszycach
|
|
|
Hej,
Jak wiemy TPSA nie ma kompletnie wolnych slotów pod Neostradę w Strzemieszycach.
Brak możliwości technicznych - tyle można usłyszeć.
Jeśli nie ma TPSA to i automatycznie odpada Netia.
Znacie jakieś alternatywy?
Chodzi o ul. Ofiar Katynia. |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Ptaq
Administrator

|
Wysłany: 2009-04-15, 13:49
|
|
|
Witaj,
Ja mam neostrade, tyle ze 512kB i więcej nie wyciągnie.
Ale już niedługo będę się umawiał się na spotkanie z właścicielem: http://www.connectit.pl/
wstępnie już rozmawiałem i po zamontowaniu anteny na kominie Elektrociepłowni raczej nie powinno być problemów.
Warto zobaczyć ich cennik ( http://www.connectit.pl/index.php?strona=oferta )
7 Mbitów - 150zł (brutto) myślę, że to godne uwagi. |
_________________ to tylko stopka |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
sarsolot
|
Wysłany: 2009-04-21, 17:01
|
|
|
Witam.
Od paru ładnych lat (kiedy jeszcze Neostrada kosztowała ponad 200 złotych) prowadzę małą sieć komputerową w Strzemieszycach. Niestety, od pewnego juz czasu utknęliśmy na słabiutkim DSL od TP, która nie chce nic a nic przyspieszyć nam łącza, co na kilkanaście komputerów w sieci w dzisiejszych czasach przestało byc wystarczające.
W zwiazku z tym od grudnia rozszerzam zasięg swojej sieci, idąc od strony Sławkowa ulicą Strzemieszycką i jej okolicami (Rudna, Rodzinna, Jodłowa w Sławkowie). Przeprowadzane są już wstepne testy sieci w rejonie ulicy Narutowicza i calej górki od strony koscioła, prawdopodobnie jeszcze w maju teren trn bedzie juz w zasięgu.
Na etapie koncowym jest również zalatwianie operatorskiego lacza symetrycznego, dzieki czemu dla odbiorców dostępne będą atrakcyjne prędkości.
Zapraszam. |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Ptaq
Administrator

|
Wysłany: 2009-04-21, 20:09
|
|
|
| Niestety ja jestem z ul. Sosnowieckiej czyli główna prowadząca od Kazimierza Górniczego i z tego co wiem jakieś zalążki sieci pojawiają się w Strzemieszycach... ale właśnie od strony kościoła a od tej niestety dużo gorzej. |
_________________ to tylko stopka |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
COMmer
www.ConnectIT.pl
|
Wysłany: 2009-04-22, 13:19
|
|
|
Witam Wszystkich! :)
Na terenie Strzemieszyc uruchomiliśmy z początkiem tego miesiąca pierwszy nadajnik przy ul. Warszawskiej. W planach na najbliższy miesiąc jest uruchomienie 2 kolejnych nadajników obejmujących zasięgiem większą część dzielnicy. Aktualnie prowadzone są rozmowy w sprawie umiejscowienia kolejnych nadajników więc nie jestem w stanie podać jeszcze ich dokładnego położenia.
W razie pytań odnośnie oferty i zasięgu sieci zapraszam do kontaktu bezpośrednio ze mną telefonicznie, mailowo lub za pośrednictwem GG. Również na łamach forum jestem w stanie odpowiedzieć na wszelkie pytania :)
Pozdrawiam serdecznie,
Marcin Hajka |
_________________ ::ConnectIT:: Internet w zasięgu ręki - Dąbrowa Górnicza, Sosnowiec, Wojkowice Kościelne
Tel. 505 992 177 |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
shiruu
|
Wysłany: 2009-05-05, 13:07
|
|
|
Witam!!!!
Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą dostępu do internetu gdyż w strzemieszycach na ofiar katynia masz gwarantowany dostęp w takich prędkościach jakie mamy w ofercie tj 1 MB/s , 2MB/s oraz 4MB/s.
Zapraszam na stronę http://www.dg-net.pl/ lub o telefon na numer 501595953 |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
dg-net.pl
www.dg-net.pl
|
Wysłany: 2009-06-15, 12:24
|
|
|
DG-NET.PL
Witam
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dostępu do Internetu w Strzemieszycach.
Oferujemy szerokopasmowy internet w najnowszej, bezawaryjnej technologii 5 GHz
Zalety naszych rozwiązań:
Stała prędkość, zgodnie z wykupionym abonamentem
Brak limitów pobierania danych
Podłączenie nowego użytkownika do sieci do 48h
Usunięcie każdej awarii do 24h
Kilka faktów o nas:
Infrastruktura naszej sieci jest w całości oparta o pasmo 5GHz
Stosujemy sprzęt najwyższej jakości uznanych producentów
Łącza które wykorzystujemy do łączenia z internetem to nie DSL ani Neostrada lecz profesjonalne łącza światłowodowe
Stosowane urządzenia mają odpowiednią przepustowość pakietową
Dzięki tak podjętym działaniom nasza sieć działa sprawnie, szybko i wydajnie
Oferta abonamentów:
1. 640 kb/s // 256 kb/s - 35zł miesięcznie
2. 1 MBit/s // 256 kb/s - 49zł miesięcznie
3. 2 MBit/s // 512 kb/s - 69zł miesięcznie
4. 4 Mbit/s // 1Mbit/s - 120zł miesięcznie
UWAGA PROMOCJA!!!
Koszt podłączenia: było - 400zł, jest - 249zł
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod numerami telefonu:
(032)700-32-39
(032)261-48-93
(0)501 59 59 53
lub do odwiedzenia naszego salonu w Dąbrowie Górniczej przy ulicy 3 Maja 17 |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Spili
|
Wysłany: 2009-06-16, 20:57
|
|
|
Hej,
Mój Szwagier właśnie założył bezprzewodówkę z Netii. Wykupił 2MB ale nie dawało rady i zmniejszyli mu do 1 MB i... nadal są problemy.
Ulica Ofiar Katynia w okolicy poczty.
Czy w Waszym przypadku również mogą być takie problemy?
Pozdrawiam,
Marcin, |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
martitka
|
Wysłany: 2010-07-26, 10:27 dg-net
|
|
|
Ja mam właśnie internet z dg-net jak dla mnie porażka....
Co chwila mnie rozłącza, lekko człowiek stolikiem ruszy, kabelka dotknie i dupa po internecie. nie bierzcie tego.
Ja obecnie będe szukac nowego dostawcy bo ta firma rozczarowała mnie totalnie. I co ważne jeszcze umowa nie zawiera żadnej informacji o dodatkowych opłatach za ewentualne spoźnienie w opłatach(5-dni) i nie ma neta i płac 30 zł za ponowne właczenie - na co sie oczywiście czeka przynajmniej dwa dni....
Poprostu jak dla mnie masakryczny dostawca.
A nawiązując do internetu dostarczanego przez Pana Hajkę - polecam. Użytkowałam w Ząbkowicach i żadnych nawet najmniejszych problemów nie było, nie odcinał internetu nawet przy 5 dniach spóźnienia jak się człowiek zapomniał co mi się raz zdarzyło... |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
|
|